Na noky potřebujeme
- sůl 1 špetka
Head
- semena fenyklu 1 půl lžičky
- biocitron 1 kus
- biocitron 1 kus
- olivový olej 3 lžíce
- bobkový list 6 kusů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Kotlety: Nejprve si připravíme marinádu z drceného česneku, pokrájené petržele, fenyklu, citronové kůry a šťávy, oleje a bobkových listů. Vložíme naklepané maso a necháme minimálně hodinu marinovat.
2. Noky: Z ricotty, žloutku, parmazánu, soli a hladké mouky vytvoříme lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujeme válečky. Rozkrájíme je na centimetrové proužky a zmáčkneme vidličkou, aby hezky vypadaly. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Noky jsou uvařené, jakmile vyplavou – asi za dvě minuty. Na pánvi rozehřejeme máslo se šalvějí, vhodíme noky a chvíli opékáme.
3. Rozpálíme gril nebo grilovací pánev. Kotlety osolíme a opepříme. Dáme na gril a z každé strany 5 až 8 minut opékáme, aby byly propečené i u kosti. Na poslední minutu dáme na gril čtvrtky citronu a podáváme s masem.