Poleva
- tuk 80 g
Krém
- vanilkový pudink 2 ks
Banánový koktejl
- vanilkový cukr 1 sáček
Krém
- cukr 120 g
Postup přípravy
Žloutky a cukr ušleháme s vodou. Smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě přidáváme mouku a olej. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Polovinu těsta obarvíme kakaem. Těsto nalejeme do 2 vymazaných a vysypaných forem na srnčí hřbet. Pečeme najednou při 180 °C dorůžova.
Je-li upečeno, poznáme testem se zapíchnutou špejlí. Po vytažení musí zůstat čistá (nelepit).
Vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na 1cm plátky. Krémem slepujeme střídavě světlé a tmavé plátky (vznikne dlouhý had). Výsledný objekt pomažeme zbytkem krému. Dáme vychladit. Poté polijeme polevou a posypeme sekanými mandlemi. Necháme na chladném místě 1 den odležet. Krájíme šikmo (přes roh).
Krém uděláme tak, že z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustou hmotu, do které po odstavení ze sporáku vmícháme rum a máslo.
Při přípravě polevy nejprve rozpustíme tuk ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao. Mícháme dohladka. Do šlehače dáme vejce, přidáme horkou směs a rozšleháme. Banánový koktejl
Ingredience: 2 velké zralé banány500 ml studeného mléka1 sáček vanilkového cukru1 polévková lžíce cukru
postup:
Oloupané banány rozmačkáme vidličkou. Rozmixujeme s polovinou mléka. Poté přidáme zbylé mléko s cukrem a vanilkovým cukrem. Plníme do čtyř menších sklenic.
Dezert
Řezy Metro s banánovým koktejlem
Ingredience:
Těsto:
- 4 vejce
- 250 g cukru moučka
- 8 lžic teplé vody
- 250 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 10 lžic oleje
- 2 lžíce kakaa
- špetka soli
Krém:
- 500 ml mléka
- 2 ks vanilkového pudinku
- 2 lžíce rumu
- 120 g cukru
- 70 g másla
Poleva:
- 80 g 100% tuku
- 120 g cukru moučka
- 3 lžičky kakaa
- 1 vejce