Suroviny
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- olivový olej 4 lžíce
- sladká paprika 1 lžička
- zadní hovězí maso 400 g
- rajský protlak 1 malá plechovka
- krájená rajčata 400 g
- zelené fazolky 300 g
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli i česnek oloupejte a obojí nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a nasypte do něj cibuli. Smažte asi 5 minut, poté přisypte česnek a po chvilce ještě papriku, vše promíchejte a vložte na kostky nakrájené maso. Osmažte ho ze všech stran.
- K masu vmíchejte protlak i sekaná rajčata a zalijte hrnkem vody. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu. Dávejte pozor, aby se nevydusila všechna tekutina. Pokud se tak stane, maso znovu mírně podlijte.
- Do kastrolu nasypte omyté fazolky zbavené stopek a ještě zalijte asi 100 ml vody. Duste dalších 15 minut.
- Omáčku dochuťte trochou citronové šťávy a případně dosolte. Podávejte s bílým chlebem.