Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny

2 porce
do 10 minut
Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny
Spouštím video za 5s.
Pokud nejste fanda do pečení, i tak můžete připravit slavnostní dezert, který si zaslouží ovace. Zkuste efektní věže ze smetanové zmrzliny s ovocem, mandlemi a kávovými zrny v čokoládě.
Reklama

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Reklama

Postup

  1. Mandle nasekejte v sekáčku, dokud nebudou mít strukturu písku. Pak je dejte na suchou pánev, rozpalte ji a několikrát protřeste, aby se mandlový písek mírně opražil. Nechte ho vychladnout, pokud ho budete používat už za chvíli, přesypte ho z horké pánve na studený talíř.
  2. Nechte si také vychladit talíře na zmrzlinu, pokud máte v místnosti teplo, dezert vydrží déle pěkný. Studené talíře pak posypte studeným mandlovým pískem.
  3. Na okraje posypané plochy dejte do prstence drobné ovoce, prostřídejte ho s kávovými zrny a lístky lichořeřišnice. Poté si do středu talířku dejte kopeček zmrzliny, opatrně ho přiklopte sušenkou a na ni dejte další kopeček zmrzliny. Zmrzlinovou kupoli ozdobte datlovým sirupem a její vrcholek kávovým zrnem.
Reklama

Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny  Foto: Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Zmrzlina není jen výsadou léta, chladivý dezert si můžete dopřát celoročně!


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama