Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Sledujete:
Věže z karamelové zmrzliny s mandlovým pískem a kávovými zrny
Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny
Pokud nejste fanda do pečení, i tak můžete připravit slavnostní dezert, který si zaslouží ovace. Zkuste efektní věže ze smetanové zmrzliny s ovocem, mandlemi a kávovými zrny v čokoládě.
do 10 minut
2 porce
Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Všechny informace, videa a bonusové materiály k pořadu Karolína, domácí kuchařka najdete ZDE!
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mandle nasekejte v sekáčku, dokud nebudou mít strukturu písku. Pak je dejte na suchou pánev, rozpalte ji a několikrát protřeste, aby se mandlový písek mírně opražil. Nechte ho vychladnout, pokud ho budete používat už za chvíli, přesypte ho z horké pánve na studený talíř.
- Nechte si také vychladit talíře na zmrzlinu, pokud máte v místnosti teplo, dezert vydrží déle pěkný. Studené talíře pak posypte studeným mandlovým pískem.
- Na okraje posypané plochy dejte do prstence drobné ovoce, prostřídejte ho s kávovými zrny a lístky lichořeřišnice. Poté si do středu talířku dejte kopeček zmrzliny, opatrně ho přiklopte sušenkou a na ni dejte další kopeček zmrzliny. Zmrzlinovou kupoli ozdobte datlovým sirupem a její vrcholek kávovým zrnem.
Zmrzlinová věž s mandlovým pískem a kávovými zrny; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka