Suroviny
- krůtí stehenní řízek 1 ks (cca 400 g)
- Olej 2 lžíce
- Cuketa 1/2 ks
- Hlíva ústřičná 1 větší trs
- žlutá curry pasta 1 vrchovatá lžíce
- kokosové mléko 250 ml
- jarní cibulky 3 ks
- zelený chřest 1/2 svazku (250 g)
- rybí omáčka podle chuti
- limetová nebo citronová šťáva podle chuti
- čerstvá chilli paprička podle chuti
- jasmínová rýže k podávání
Článek
Užijte si sezonu naplno a vyzkoušejte nejlepší recepty ze zeleného chřestu
Zelený chřest lze právem považovat za krále jarní zeleniny. Lahůdková surovina, která má v Čechách dlouhou tradici, která však byla také nadlouho přerušena, se vrací do...
Postup přípravy
- Krůtí maso nakrájejte na kostky a na oleji ho orestujte dozlatova, až bude propečené. Přendejte ho na talíř a nechte prozatím stranou.
- V pánvi osmahněte cuketu na špalíčky a hlívu na proužky. Přidejte žlutou curry pastu, krátce orestujte a zalijte kokosovým mlékem, rozmíchejte a přidejte zpátky do pánve maso. Duste na mírném ohni asi 2 minuty, pak přidejte na špalíčky nakrájené jarní cibulky a zelený chřest.
- Duste ještě asi 5 minut, omáčku dochuťte rybí omáčkou a citronovou nebo limetovou šťávou. Můžete přidat čerstvé chilli podle chuti. Podávejte s jasmínovou rýží.