návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Zeleninové kari

4 porce
do 1 hodiny
Zeleninové curry
Zeleninové curry Autor: Vlado Kníž
V dalším díle pořadu Teď vaří šéf vám Zdeněk Pohlreich dokáže, že i bezmasá jídla jsou skvělá a rozhodně stojí za to, je zařadit do svého jídelníčku. Doplňte zeleninové kari rýží, posypejte ho čertsvým koriandrem a máte hotovo.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Rozehřejte hlubokou pánev a nechte na ní provonět všechna semínka. Pak směs přesypte do hmoždíře a rozmělněte. Přisypte kurkumu, skořici a černý pepř. Všechno koření zpracujte v jemný prášek.
  2. Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a lehce na něm orestujte rozdrcený stroužek česneku. Postupně přidejte růžičky květáku, nakrájený zázvor, cuketu, lilek a mrkev. Osolte, opepřete a přisypte směs koření.
  3. Zalijte kokosovým mlékem. Citronovou trávu poklepejte nožem z obou stran, aby pustila šťávu, a vložte na pánev spolu s nakrájenými žampiony a šalotkami. Znovu přilijte kokosové mléko a přidejte nakrájenou chilli papričku.
Reklama

Zeleninové curry Foto:

Zeleninové curry Foto:

Zeleninové kari, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem: 

 

TVŠ III (6) – Zeleninové curry
Zeleninové curry


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama