reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros
Autor: kuchařka Přirozeně Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros

Zdravá vejce po farmářsku – Huevos Rancheros

Hodnoceno: 0x
Výživná snídaně a nejlepší léčba kocoviny. Krémové avokádo dokonale podtrhne pikantní fazole a navíc si pochutnáte na spoustě petrželky a koriandru, známých pro svou schopnost pomoci odstranit těžké kovy z těla a podpořit očišťující procesy v játrech. A ještě vám dodají vitamin C.
do 30 minut
4 porce

Pokud nevyléčitelně toužíte po sacharidech, přidejte si navíc polentu nebo kukuřičnou tortillu.

reklama

Postup

  1. Avokádovou směs připravte smícháním všech ingrediencí dohromady. Okořeňte dle chuti, zakryjte, dejte stranou a připravte si zatím fazole.
  2. Rozehřejte olej na středním plameni na velké pánvi na smažení a osmahněte cibulku s česnekem doměkka a dozlatova. Přidejte zbývající ingredience a poduste 5–10 minut nebo do doby, než se rajčata vyvaří do hezky husté konzistence.
  3. Vytvořte na pánvi čtyři kulatá místa a rozbijte do každého z nich jedno vejce. Vařte další 3–4 minuty, dokud nejsou bílky pevné. Odstavte z plamene a rozdělte na čtyři talíře.
  4. Posypte avokádovou směsí a ochuťte solí a pepřem. Posypejte koriandrem a petrželkou a ihned podávejte.

Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros  Foto: Zdravá vejce po farmářsku – Huevos Rancheros; foto: kuchařka Přirozeně

Přirozeně

Přirozeně Foto:

Xochi Balfourová

Cesta ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu.

Pokud jste někdy pocítili, jak vás pohlcuje dnešní hektická doba a zase jste sáhli po dvojitém espressu v chabé naději, že zítra bude líp, zkuste se tentokrát vydat novou cestou. Xochi Balfourová ve své knize ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života.

Její recepty jsou přirozeně bezlepkové a bezlaktózové, z velké části založené na rostlinné stravě. Neodmítá maso, ale nabízí dostatek pestrých pokrmů i bez něj.

Kniha Přirozeně ovšem není jen krásnou kuchařkou plnou receptů na zdravá a lahodná jídla. Xochi, která svůj život zasvětila naturopatii, se v ní věnuje také výrobě domácí kosmetiky, aromaterapii, vztahům člověka k sobě samému i k druhým lidem – zkrátka všemu, co potřebujeme, abychom našli rovnováhu, získali energii a posílili své zdraví.

Vydalo nakladatelství Jota, doporučená cena 398 Kč

reklama

Související témata: vejce , avokádo , fazole , Mexická kuchyně