návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zdravá vejce po farmářsku – Huevos Rancheros

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros
Autor: kuchařka Přirozeně Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros
Výživná snídaně a nejlepší léčba kocoviny. Krémové avokádo dokonale podtrhne pikantní fazole a navíc si pochutnáte na spoustě petrželky a koriandru, známých pro svou schopnost pomoci odstranit těžké kovy z těla a podpořit očišťující procesy v játrech. A ještě vám dodají vitamin C.

Pokud nevyléčitelně toužíte po sacharidech, přidejte si navíc polentu nebo kukuřičnou tortillu.

Postup

  1. Avokádovou směs připravte smícháním všech ingrediencí dohromady. Okořeňte dle chuti, zakryjte, dejte stranou a připravte si zatím fazole.
  2. Rozehřejte olej na středním plameni na velké pánvi na smažení a osmahněte cibulku s česnekem doměkka a dozlatova. Přidejte zbývající ingredience a poduste 5–10 minut nebo do doby, než se rajčata vyvaří do hezky husté konzistence.
  3. Vytvořte na pánvi čtyři kulatá místa a rozbijte do každého z nich jedno vejce. Vařte další 3–4 minuty, dokud nejsou bílky pevné. Odstavte z plamene a rozdělte na čtyři talíře.
  4. Posypte avokádovou směsí a ochuťte solí a pepřem. Posypejte koriandrem a petrželkou a ihned podávejte.

Zdravá vejce po farmářsku - Huevos Rancheros  Foto: Zdravá vejce po farmářsku – Huevos Rancheros; foto: kuchařka Přirozeně

Přirozeně

Přirozeně Foto:

Xochi Balfourová

Cesta ke zdravějšímu a šťastnějšímu životu.

Pokud jste někdy pocítili, jak vás pohlcuje dnešní hektická doba a zase jste sáhli po dvojitém espressu v chabé naději, že zítra bude líp, zkuste se tentokrát vydat novou cestou. Xochi Balfourová ve své knize ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života.

Její recepty jsou přirozeně bezlepkové a bezlaktózové, z velké části založené na rostlinné stravě. Neodmítá maso, ale nabízí dostatek pestrých pokrmů i bez něj.

Kniha Přirozeně ovšem není jen krásnou kuchařkou plnou receptů na zdravá a lahodná jídla. Xochi, která svůj život zasvětila naturopatii, se v ní věnuje také výrobě domácí kosmetiky, aromaterapii, vztahům člověka k sobě samému i k druhým lidem – zkrátka všemu, co potřebujeme, abychom našli rovnováhu, získali energii a posílili své zdraví.

Vydalo nakladatelství Jota, doporučená cena 398 Kč

Související témata: vejce , avokádo , fazole , Mexická kuchyně