Najděte si recept
Na co máte chuť?

Zapečený fenykl
Suroviny (4 porce)
- Olej 1 lžíce
- Máslo 1 lžíce + na vymazání pekáče
- fenyklové bulvy 4 ks
- smetana ke šlěhání 100 ml
- Žloutek 2 ks
- nastrouhaný tvrdý sýr 50 g
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- pečivo k podávání
Postup
- Ve velké pánvi zahřejte olej s máslem. Přidejte fenykly nakrájené na dílky a osmahněte je. Podlijte trochou horké vody, osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem a asi 5 minut duste.
- Fenykly pak přendejte do máslem vymazané zapékací misky a přelijte je rozšlehanou směsí smetany, žloutků a sýra.
- Na povrch rozložte malé kousky másla a prudce zapečte v troubě rozpálené na 200 stupňů. Posypte nasekanými jemnými lístečky fenyklu. Podávejte s pečivem.
Časopis Gurmet – Vaše škola vaření
Na 100 stránkách říjnového čísla Gurmetu najdete kromě snadných a rychlých jídel na každý všední den v týdnu také recepty na báječné masové pečínky, které proslavily českou kuchyni.
Ochutnat můžete i speciality z jižních Čech, včetně candáta s kulajdou. Přípravou této lahůdky vás krok za krokem provede šéfkuchař pražského hotelu Mandarin Oriental Jiří Štift. Naučíte se také skvělé sladkosti a s dětmi můžete upéct brambory ve žhavém popelu.
A protože právě rostou houby, poradíme vám, jak je lahodně zužitkovat v kuchyni. Za dobrým jídlem do ciziny tentokrát pojedeme k našim sousedům – na Slovensko. Myslíte si, že kořenová zelenina patří jen do polévky? Naše recepty vám dají návod, jak si na ní pochutnat také jinak.
Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.