Suroviny
- kokosové mléko 400 ml
- smetana ke šlehání 250 ml
- salko 3/4 plechovky
- strouhaný kokos 80 g
- skořice (vietnamská ) 1 rulička
- vodka 250–300 ml
Postup přípravy
- Všechny ingredience kromě vodky přidejte do hrnce, společně přiveďte k varu a vařte asi 5 minut.
- Celou směs v hrnci nechte vychladnout a přes noc proležet všechny chutě.
- Druhý den vyndejte skořici, zbylý obsah hrnce přelijte do mixéru a na vyšší otáčky promixujte pár minut.
- Tekutinu potom přes plátýnko přeceďte a vymačkejte a nakonec už jen podle chuti promíchejte s vodkou a nalijte do lahve.
- Likér podávejte vychlazený, tak je nejlepší.
Vyzkoušejte také tradiční vaječný likér s vanilkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE