Suroviny
- rajče (zralá) 1 kg
- jablka 2 ks
- cibule (větší ) 1 ks
- cukr 70 g
- jablečný ocet 60 ml
- voda 60 ml
- sůl 1 lžička
- bobkový list 3 ks
- celý pepř 5 kuliček
- nové koření 5 kuliček
- hřebíček 5 ks
- mletá skořice 1 špetka
Postup přípravy
- Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
- Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
- Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.
Skvělý kečup perfektně doladí domácí kynuté langoše podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí smažené langoše z kynutého těsta