Máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi? Nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst. Můžete si z nich totiž vyrobit domácí kečup, který oceníte třeba i během zimy.
1 porce
90 minut
Suroviny
zralá rajčata
1 kg
jablka
2 ks
větší cibule
1 ks
Cukr
70 g
jablečný ocet
60 ml
Voda
60 ml
Sůl
1 lžička
Bobkový list
3 ks
celý pepř
5 kuliček
nové koření
5 kuliček
Hřebíček
5 ks
špetka skořice
Postup přípravy
Rajčata, jablka a cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Vložte do hrnce, podlijte vodou a octem, přidejte sůl a cukr a veškeré koření. Vařte na mírném stupni asi hodinu a občas směs promíchejte.
Vyjměte z hrnce bobkový list, hřebíček, pepř i nové koření. Vše rozmixujte dohladka a pokud chcete mít kečup doopravdy hladký, ještě ho propasírujte.
Sklenice, ve kterých budete kečup skladovat, vyvařte horkou vodou. Poté je naplňte, uzavřete a dnem vzhůru nechte odstát do vychladnutí.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.