reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Věžička z uzeného tofu plněná středomořskou zeleninou
Autor: Vaření pro vegany Věžička z uzeného tofu plněná středomořskou zeleninou

Věžička z uzeného tofu plněná středomořskou zeleninou

Hodnoceno: 1x
Šťavnatá a kořeněná: taková je zeleninová náplň spojující plátky tofu. Pokud s touto surovinou teprve začínáte, v této formě si na ní určitě pochutnáte.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Náplň:

Věžička z tofu:

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 225 stupňů (horkovzdušnou nastavte na 200). Lilek očistěte a rozčtvrťte. Pastináky očistěte a oloupejte. Papriku očistěte a omyjte. Připravenou zeleninu nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte na čtvrtky.
  2. Zeleninu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, posypte lžičkou soli a pokapejte olivovým olejem. Kousky zeleniny rovnoměrně obalte v oleji. Pečte v horké troubě na středním roštu asi 20 minut. Na posledních 5 minut zapněte gril.
  3. Vymačkejte citron. Avokáda rozpůlte, odstraňte pecky a dužinu uvolněte ze slupky. Dužinu nakrájejte na plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.
  4. Připravte si zeleninovou náplň. Z trouby vytáhněte pečenou zeleninu. Česnek oloupejte a vymačkejte polovinu citronu. Zeleninu s česnekem, citronovou šťávou, kapary a rajčatovým protlakem nahrubo rozmixujte.
  5. Bločky tofu podélně rozčtvrťte. V pánvi rozpalte olivový olej a plátky tofu na středním plameni 4 minuty restujte.
  6. Na čtyři talíře střídavě vrstvěte tofu, krémovou zeleninu a avokádo. Zakončete avokdem a ozdobte růžovým pepřem a kapary.

Věžička z uzeného tofu plněná středomořskou zeleninou  Foto: Věžička z uzeného tofu plněná středomořskou zeleninou , Foto: Vaření pro vegany

Vaření pro vegany Foto:

Vaření pro vegany

100 báječných receptů na celý den

Jak různorodá a pestrá je ve skutečnosti veganská kuchyně? Nicole Justová ve své knize ukazuje, že i bez masa, mléčných výrobků a vajec můžete jen s minimem námahy a času uvařit skvělá a chutná jídla.

Autorčiným heslem je: Veganem bez odpírání – ať už máte chuť na lehkou svačinku, vydatný oběd či hříšný dezert, stačí jen zalistovat knihou a vybrat si z nepřeberného množství inspirace.

Rolády, zeleninové pomazánky, kokosová mléčná rýže..., veganské vaření nikdy nebylo lákavější!

Vydalo nakladatelství IKAR

reklama

reklama