reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí

Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí

Hodnoceno: 0x
Vepřová játra v kombinaci se sladkým jablkem vás rozhodně mile překvapí! K tomu už jen plátek čerstvého chleba a skvělý oběd je na světě. :)
do 30 minut
2–4 porce

reklama

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. Nejprve zprudka opečte játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjměte a zabalte do alobalu.
  2. Na pánev dejte orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolte, opepřete a ke konci restování vhoďte nakrájená jablíčka na nudličky.
  3. Promíchejte, zvyšte teplotu a zalijte pivem, Nechte z větší části odpařit, vmíchejte kousek másla na zjemnění a dochuťte případně solí.
  4. Nakonec vraťte zpět pouze prohřát játra. Játra podávejte se směsí a solte a pepřete až hotová při servírování.

Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí 2 Foto: Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

reklama