Suroviny
- vepřová játra 300 g
- Jablko 2 ks
- Cibule 2 ks
- Slanina cca 50 g
- černé pivo 100 ml
- Šalvěj 8 lístků
- olej + kousek másla
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Nejprve zprudka opečte játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjměte a zabalte do alobalu.
- Na pánev dejte orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolte, opepřete a ke konci restování vhoďte nakrájená jablíčka na nudličky.
- Promíchejte, zvyšte teplotu a zalijte pivem, Nechte z větší části odpařit, vmíchejte kousek másla na zjemnění a dochuťte případně solí.
- Nakonec vraťte zpět pouze prohřát játra. Játra podávejte se směsí a solte a pepřete až hotová při servírování.