Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí
Suroviny (2–4 porce)
- vepřová játra 300 g
- Jablko 2 ks
- Cibule 2 ks
- Slanina cca 50 g
- černé pivo 100 ml
- Šalvěj 8 lístků
- olej + kousek másla
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve zprudka opečte játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjměte a zabalte do alobalu.
- Na pánev dejte orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolte, opepřete a ke konci restování vhoďte nakrájená jablíčka na nudličky.
- Promíchejte, zvyšte teplotu a zalijte pivem, Nechte z větší části odpařit, vmíchejte kousek másla na zjemnění a dochuťte případně solí.
- Nakonec vraťte zpět pouze prohřát játra. Játra podávejte se směsí a solte a pepřete až hotová při servírování.
Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“