Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Veganská pochoutka: Kešu sýr

1 ks porce
do 30 minut
Veganská pochoutka: Kešu sýr
Veganská pochoutka: Kešu sýr Autor: kuchařka A co teda jíš?
V případě, že vám nedělá dobře laktóza nebo jste se dali na veganské stravování, dřív nebo později se vám zasteskne po lahodném sýru. Existuje ale řešení – sýr z tučných kešu ořechů je opravdu skvělý, doporučujeme vyzkoušet a dochutit podle vašich preferencí...
Reklama

Recept

Mandlový sýr se šalvějí  Foto:

Mandlový sýr se šalvějí

Připravte si netradiční raw sýr z mandlí, které jsou výborným zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Jsou bohatou zásobárnou hořčíku, železa, vitamínů A, B a E a vlákniny.

Suroviny (1 ks porce)

Reklama

Postup

  1. Ořechy namočte nejméně na 1 hodinu do vody, sceďte a přesypte do mixéru spolu s lahůdkovým droždím, česnekem, sirupem, citronovou šťávou, solí a vším, co vás napadne (bylinky, pepř nebo chilli fungují bezvadně). Zalijte polovinou vody a rozmixujte dohladka.
  2. Druhou polovinu vody přelijte do rendlíku, pečlivě promíchejte s agarem, nechte 2 minuty probublávat a sundejte z plotny. Ještě než začne agar tuhnout, vmíchejte do něj rozmixovanou ořechovou směs.
  3. Připravenou směs nalijte do pečicím papírem vyložené misky o objemu přibližně 250 ml (můžete samozřejmě použít i vícero malých formiček), nechte trochu vychladnout a uložte alespoň na 2 hodiny do lednice. Hotový sýr následně aplikujete na veškeré karbohydráty v dosahu.
Reklama

A co teda jíš? Foto:

A co teda jíš?

Linda Müllerová

Zapomeňte na to, že hrát si s jídlem se nemá. Ať už jste vegan, nebo ne, tahle kuchařka vás bude zkrátka bavit! Od jahodových knedlíků až po japonské sushi, celkem 70 vymazlených receptů vás bude inspirovat svou rozmanitostí a jejich minimalistický design si zamilujete.

Kromě toho, že jsou všechny lahůdky čistě veganské, spousta z nich obstojí i v bezlepkovém či dietním jídelníčku. Kuchařka A co teda jíš? navazuje na stejnojmenný blog, který si záhy po svém vzniku získal srdce tisíců čtenářů a byl mimo jiné oceněn porotou v soutěži Food Blog Roku.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama