Suroviny
- natvrdo uvařená vejce 6 ks
- majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 4 lžíce
- Hořčice 1 lžička
- špetka cukru
- sůl a čerstvě namletý pepř
- nakládané sladkokyselé okurky 2 ks
- čerstvá pažitka
- malá červená cibule 1 ks
- čerstvá řeřicha
- tmavé pečivo k podávání
Článek
18 nápadů, jak použít vejce natvrdo
Po velikonočním pondělí se některé domácnosti (zvláště ty s více koledníky) ocitají pod náporem natvrdo uvařených vajec. Způsobů, jak tyto malé poklady zužitkovat, je...
Postup přípravy
- Vejce nasekejte nahrubo. Okurky i cibuli nakrájejte na jemné kostičky. Vše smíchejte s majonézou, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
- Podávejte na tmavém pečivu posypané řeřichou.