návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Vacherin s brusinkovým rozvarem a malinami

1 dort porce
nad 2 hodiny
Vacherin s brusinkovým rozvarem a malinami
Vacherin s brusinkovým rozvarem a malinami Autor: Johana Pošová
Sladký vacherin připomíná stejnojmenný francouzský a švýcarský plísňový sýr, ale k sýru má opravdu daleko. Je to vlastně obří dvojitá sněhová pusinka podobná dortu Pavlova.
Reklama

Suroviny (1 dort porce)

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 100 °C. Na dva plechy položte pečicí papír a podle formy si na něj naznačte kruh. Bílky ušlehejte do polotuha, asi 2 minuty, motor nechte běžet a přisypte ¼ hrnku cukru, škrob a ocet. Pak po lžících přidávejte ještě 1 a ¼ hrnku cukru a vyšlehejte, až bude sníh tuhý a lesklý. Přidejte vanilkový extrakt.
  2. Sníh rozdělte do naznačených kruhů, špachtlí vytáhněte do špiček. Pečte či spíše sušte asi 3 a ½ hodiny, po 30 minutách vyměňujte plechy mezi sebou.
  3. Mezitím povařte brusinky v pomerančové šťávě a zbylém cukru, až budou měkké a nabobtnalé. Pusinky k sobě spojte a ozdobte ovocem a šlehačkou.
Reklama

Vacherin s brusinkovým rozvarem a malinami Foto:

Vacherin s brusinkovým rozvarem a malinami, foto: Johana Pošová

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také