Suroviny
- Uzené maso 400 g
- kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel) 80 g
- Máslo 20 g
- krupice 40 g
- Sůl
- hladkolistá petrželka
Jíška
- Máslo 15 g
- Mouka 15 g
Postup přípravy
- Maso dobře opláchněte, vložte do vroucí vody a vařte ho doměkka. Poté ho vyjměte, vývar přeceďte, je-li třeba, osolte, přidejte do něj na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu, máslovou jíšku a na másle opraženou krupici. Budete potřebovat asi 1 a půl litru vývaru. Část masa rozdělte na vlákna, zbytek použijte jinak.
- Vařte jen tak dlouho, až zelenina změkne, tedy asi 15 až 20 minut. Do talířů rozdělte vlákna masa, zalijte polévkou a ozdobte najemno nasekanou petrželkou.