zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Tvarohové lívance se špenátem
Autor: S vášní pro jídlo Tvarohové lívance se špenátem

Tvarohové lívance se špenátem

Hodnoceno: 1x
Pokud chcete, můžete místo klasického česneku použít pár listů medvědího. Určitě ho najdete na farmářském trhu, ale při troše štěstí si ho natrháte i sami v přírodě! :)
do 30 minut
12 ks porcí

reklama

Suroviny (12 ks porcí)

Postup

  1. V míse společně prošlehejte mléko a vejce, k nim přimíchejte rozmražený špenát a nasekaný česnek.
  2. Metlou pomalu vmíchejte tvaroh, sůl, nastrouhaný parmazán a hladkou mouku, mělo by vzniknout hustší těsto, které pak nechte chvíli odpočinout.
  3. Do lívanečníku nalijte trochu oleje a nechte ho řádně rozpálit. Naběračkou do něj vlijte těsto, snižte plamen a nechte pomalu propékat dozlatova. Asi po 4 minutách lívance otočte na druhou stranu a dopečte.
  4. Hotové lívance osušte na papírové utěrce od oleje a podávejte zastrouhané parmazánem. Jsou vynikající teplé, ale snesou se i za studena.

Tvarohové lívance se špenátem 2 Foto: Tvarohové lívance se špenátem; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

 

 

 

reklama