Najděte si recept
Na co máte chuť?

Toasty s polníčkem a tuňákem
Suroviny (4 porce)
- tuňák v oleji nebo ve slaném nálevu 1 konzerva
- nastrouhaný parmezán 40 g
- bio citron 1 ks
- polníček 200 g
- Olivový olej 1 lžíce
- Sůl
- toastový celozrnný chleba 8 plátků
Postup
- Tuňáka slijte, vložte ho do misky, přidejte nastrouhaný parmazán a 1 lžičku jemně nastrouhané citronové kůry, zakápněte citronovou šťávou a dobře vše promíchejte. Podle chuti dosolte, ale myslete na to, že parmazán je dost slaný.
- Polníček omyjte, osušte (nejlépe to jde v odstředivce na salát), vložte ho do misky, zakapejte olivovým olejem a lehce promíchejte.
- Plátky toastového chleba nasucho ogrilujte. Na čtyři plátky rozložte vrstvu polníčku, na ni položte kousky tuňáka a znovu vrstvu polníčku. Přiklopte druhým plátkem chleba.
- Prima tip: Pokud použijete tuňáka v oleji, můžete olej z konzervy využít na zakapání polníčku.
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).