zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Telecí játra s jablky
Autor: Už dost Telecí játra s jablky

Telecí játra s jablky

Hodnoceno: 0x
Telecí játra jsou delikátní surovina, která si zaslouží patřičnou péči. To ovšem neznamená, že jejich příprava je náročná, nejvíc jim totiž sluší minutková úprava, aby si zachovaly šťavnatost.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Jablka nakrájejte na osminky. V kastrolu nechte zkaramelizovat cukr s trochou másla, zalejte vínem a přidejte nakrájená jablka. Vařte, dokud jablka nezačnou karamelizovat.
  2. Játra osolte, opepřete a spolu s nakrájenou cibulkou je opečte dorůžova. Jakmile jsou játra hotová, vyjměte je a pokračujte v opékání cibulky, aby byla dozlatova.
  3. Vše naservírujte na talíře a ihned podávejte.

Každou středu ve 21.45 na Primě sledujte návrat Zdeňka Pohlreicha do restaurací, kam zavítal s pořadem Ano, šéfe!

Už dost, šéfe!

Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii avzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

reklama