Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Svěží salát s jahodami a kozím sýrem

2–4 porce
do 10 minut
Svěží salát s jahodami a kozím sýrem
Svěží salát s jahodami a kozím sýrem Autor: archiv Billa
Čím teplejší počasí, tím větší chuť na čerstvou zeleninu, ovoce a saláty... Tuhle přímou úměru jistě znáte, a protože jaro se blíží nezadržitelně, máme pro vás recept na luxusní salát s jahodami, kozím sýrem a jarními květy.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Listy salátů a baby špenátu propláchněte a nechte důkladně okapat. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky.
  2. Na zálivku zahřejte v kastrůlku všechny přísady a nechte je na mírném ohni propojit.
  3. Směs listových salátů, špenát a plátky jahod rozdělte na talíře, přidejte kozí sýr a pokapejte vlažnou zálivkou. Ozdobte jarními květy (macešky, sedmikrásky, měsíček lékařský).
  4. Prima tip: Pokud nejsou jahody vyzrálé, můžete je před přípravou půl hodiny macerovat. Jahody nakrájejte na kousky, zasypte třtinovým cukrem, zalijte portským vínem a přidejte kapku balzamikového octa. Jahody pustí šťávu a získají specifickou chuť. Vzniklý sirup můžete přidat do zálivky.
Reklama

Svěží salát s jahodami a kozím sýrem  Foto:

Svěží salát s jahodami a kozím sýrem, foto: archiv Billa

Jedlé květy jsou fenoménem, který se uplatňuje nejen ve vysoké gastronomii, ale i v domácích kuchyních. Ozdobit salát, dezert nebo polévku živými květy, to dodá jídlu další chuťový, ale především vizuální rozměr. V novém čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. března, najdete celou sbírku receptů s použitím jedlého kvítí a býlí.

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama