Suroviny
„Tento pokrm je jednoduchý na přípravu a přitom má velice překvapivou, ale příjemnou chuť. Hodí se jako večeře do teplých dnů babího léta, stejně jako zajímavý předkrm či mezichod pro jakékoliv podzimní menu,“ říká François Thuille, francouzský šéfkuchař restaurace Nebespán v Kašperských Horách, který pro vás tento recept připravil.
Postup přípravy
- Nastrouhanou mrkev krátce uvařte ve vodě spolu s nastrouhanou kůrou z omytých pomerančů, přidejte špetku soli a trochu římského kmínu podle chuti a nechte celé trochu vychladnout.
- Vymačkejte šťávu ze všech citrusů a přidejte ke zchladlé mrkvi (již nevařte).
- Po částech vše rozmixujte dohladka v mixéru. Případně můžete ještě přidat do mixéru pár kostek ledu. Polévka by měla být studená. Ozdobte lístky čerstvé máty a podávejte.