Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Stir-fry se šitake a bok choy

4 porce
do 30 minut
Stir-fry se šitake a bok choy
Stir-fry se šitake a bok choy Autor: isifa.com
Kdo má rád asijskou kuchyni, toho jistě název stir-fry nepřekvapí. Tato typická čínská příprava jídla na pánvi wok je velmi populární i u nás.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V mise smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, med a sezamový olej a dejte stranou. Uvařte nudle podle návodu na obalu, nechte okapat a uchovejte je v teple.
  2. Ve woku rozpalte sezamový olej. Přidejte česnek a jarní cibulku a za stálého míchání restujte 1–2 minuty. Vmíchejte houby (naložené alespoň 10 hodin předem ve vodě) a smažte 3–5 minut. Vmíchejte listy bok choy a připravenou omáčku a potom odstavte z plotny. Naaranžujte směs na nudle a posypte sezamovými semínky.
Reklama

Stir-fry se šitake a bok choy Foto:

Stir-fry se šitake a bok choy                                                                            Foto: isifa.com

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama