Suroviny
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- rajčata 250 g
- treska (filety) 375 g
- olivový olej 3 lžíce
- loupaná rajčata 1 plechovka
- rajský protlak 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- anýz (čerstvé lístky)
- špagety 500 g
Postup přípravy
- Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte. Rajčata křížem rozřízněte, vyškrabejte semínka a na pár sekund dejte do vařící vody. Sceďte je, stáhněte slupku a nakrájejte na proužky. Omyjte filet tresky, osušte a nakrájejte na kousky velikosti sousta.
- Rozpalte olej v pánvi a krátce v něm poduste cibuli a česnek. Přidejte oloupaná rajčata z plechovky a rajský protlak, promíchejte a přidejte sůl a pepř. Omáčku 5 minut povařte, přidejte rybu a spařená rajčata a na mírném ohni vařte do měkka.
- Anýzové lístky opláchněte, otřepejte a natrhejte na lístečky. Špagety připravte podle návodu, nechte dobře odkapat a podávejte s omáčkou. Ozdobte anýzovými lístky.