Suroviny
- bílek 2 ks
- sůl 1 špetka
- cukr krupice
Lemon curd
- cukr krystal 1 hrnek
- máslo 125 g
- citronová šťáva 2
- citronová kůra 1
- žloutek 4 ks
Postup přípravy
- Ve vodní lázni vyšlehejte vše na pusinky do husté lesklé pěny. Předehřejte troubu na 140 °C. Na plechu s pečicím papírem tvořte trezírovacím sáčkem s kulatou špičkou malé dortíky, vložte do trouby, stáhněte teplotu na 105 °C a sušte v troubě přibližně hodinu a nebo je tam nechte přes noc dosušit s pootevřenými dvířky.
- Na lemon curd rozpusťte cukr s citronovou šťávou ve vodní lázni, přidejte máslo, kůru z citronu a míchejte do úplného rozpuštění. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce a za stálého míchání alespoň 15 minut povařte. Hotový krém přeceďte přes síto a dejte vychladit.
- Připravené sněhové dortíky naplňte vychladlým lemon curdem a poprašte moučkovým cukrem.