Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sněhové dortíky s lemon curd
Nehledejte za tím nic složitého. Je to prostě jen našlehaný sníh naplněný citronovým krémem. Sladké s kyselým je nejlepší kombo!
do 1,5 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Bílek 2 ks
- Sůl 1 špetka
- cukr krupice
Lemon curd:
- cukr krystal 1 hrnek
- Máslo 125 g
- šťáva ze 2 citronu
- kůra z 1 citrónu
- Žloutek 4 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve vodní lázni vyšlehejte vše na pusinky do husté lesklé pěny. Předehřejte troubu na 140 °C. Na plechu s pečicím papírem tvořte trezírovacím sáčkem s kulatou špičkou malé dortíky, vložte do trouby, stáhněte teplotu na 105 °C a sušte v troubě přibližně hodinu a nebo je tam nechte přes noc dosušit s pootevřenými dvířky.
- Na lemon curd rozpusťte cukr s citronovou šťávou ve vodní lázni, přidejte máslo, kůru z citronu a míchejte do úplného rozpuštění. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce a za stálého míchání alespoň 15 minut povařte. Hotový krém přeceďte přes síto a dejte vychladit.
- Připravené sněhové dortíky naplňte vychladlým lemon curdem a poprašte moučkovým cukrem.
Sněhové dortíky s lemon curd, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč