Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Slaný koláč s cibulí

16 porcí
do 1 hodiny
Slaný koláč s cibulí
Slaný koláč s cibulí Autor: Gurmet
Quiche neboli slané koláče jsou ve Francii odvozeny od quiche lotrinského, naplněného smetanou a sýrem. Cibulový je pak tak trochu inspirován i alsaským cibulovým koláčem. Výsledkem je rychlý, jednoduchý pokrm, který můžete v létě podávat i studený.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Těsto rozválejte a vyložte jím formu, případně ho dejte na plech a vytvořte zvýšené okraje. Odložte i s formou do chladu a připravte si náplň.
  2. Na náplň oloupejte cibule a podélně je rozkrájejte na osminky. V kastrolu rozehřejte olej, vsypte do něj cibuli, krátce ji osmažte, osolte, opepřete a dochuťte špetkou cukru. Pod pokličkou pak poduste asi 15 minut doměkka.
  3. Cibuli rozložte na koláč, poklaďte ji opláchnutými filátky ančoviček a posypte vypeckovanými olivami. V troubě předehřáté na 200 °C pečte 15–20 minut dozlatova.
Reklama

Gurmet - letní dvojčísloČasopis Gurmet – nejlepší škola vaření!

V letním dvojčísle Gurmetu najdete na téměř 150 stranách lehká letní jídla na každý den v týdnu, tradiční předpisy z krásných Orlických hor či nejlepší ovocné knedlíky včetně postupu krok za krokem.

S dětmi si připravíte osvěžující nanuky, můžete si zavařit letní úrodu nebo strávit příjemné chvíle u grilu s nevšedními recepty. Najdete tu jednoduché vaření na chatě a krásné recepty na využití lesních plodů či nových brambor. Na dovolenou zvou španělské speciality nebo saláty zvučných jmen, zatímco zdravá jídla z různých druhů mouky a takzvaných superpotravin vás okouzlí i svou chutí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama