Suroviny
- vařené brambory 160 g
- hladká mouka 90 g
- vejce 1 ks
- voda 1–2 lžíce
- zakysaná smetana 4 lžíce
- uzené vepřové maso 50 g
- červená cibule
- pažitka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vařené brambory nastrouhejte najemno, přidejte k nim mouku, vejce, podle potřeby trochu vody a sůl.
- Uhněťte hladké těsto.
- Těsto na pomoučené ploše vyválejte na placku o tloušťce asi 0,5 cm a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Zakysanou smetanu promíchejte se solí a rozetřete po povrchu těsta.
- Navrch nasypte uzené maso a plátky cibule, přidejte sůl a pepř a dejte péct na 180 °C dozlatova asi na 30 minut.
- Hotový koláč posypu pažitkou.