Suroviny
- jarní cibulka 3 ks
- mouka (pšeničná mouka celozrnná jemně mletá Probio) 250 g
- brokolice (malá ) 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- vejce 3 ks
- mléko (nebo rýžový nápoj) 100 ml
- mozzarella 100 g
- bylinky (mladé divoké byliny (medvědí česnek, kopřivy, bršlice kozí noha...)) 1 hrst
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek a na kousky nakrájenou brokolici a asi 10 minut duste.
- Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a kypřicí prášek. Pak přidejte směs s brokolicí, vejce, mléko, na drobné kostičky nakrájenou mozzarellu a nasekané divoké byliny. Osolte, dochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Pořádně směs promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Výsledná směs by měla být hustá a dobře spojená.
- Vyložte formu na muffiny košíčky a postupně naplňte. Pečte asi 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
- Chutnají výborně teplé i studené jako svačina do školy či do práce.
Slané muffiny s brokolicí a divokými bylinkami Zdroj: archiv Probio