Slané muffiny s brokolicí a divokými bylinkami
Zdroj: archiv Probio
Slané muffiny s brokolicí a divokými bylinkami
Zdroj:
archiv Probio
Jaro je obdobím, kdy se příroda probouzí a nabízí to nejčerstvější "zboží". Využijte krátkou chvíli, kdy jsou divoké byliny v plné síle a mají nejlepší chuť a zároveň obsah vitaminů. Přineste si z procházky třeba bršlici kozí nohu, mladé kopřivy nebo medvědí česnek a přidejte je do výtečných slaných muffinů, které skvěle poslouží jako snídaně nebo svačina.
Postup přípravy
-
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte česnek a na kousky nakrájenou brokolici a asi 10 minut duste.
-
Mezitím ve velké míse smíchejte mouku a kypřicí prášek. Pak přidejte směs s brokolicí, vejce, mléko, na drobné kostičky nakrájenou mozzarellu a nasekané divoké byliny. Osolte, dochuťte pepřem a muškátovým oříškem. Pořádně směs promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Výsledná směs by měla být hustá a dobře spojená.
-
Vyložte formu na muffiny košíčky a postupně naplňte. Pečte asi 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
-
Chutnají výborně teplé i studené jako svačina do školy či do práce.
Slané muffiny s brokolicí a divokými bylinkami
Zdroj: archiv Probio
Slané muffiny s brokolicí a divokými bylinkami
Zdroj:
archiv Probio