Akademie kvality

Skládaný sendvič s kuřecím masem, slaninou a vajíčkem

Moje hodnocení
3x

I když podzimní počasí nepřeje piknikům, chuť na pořádně „vytuněný“ sendvič nás jen tak neopustí. Protože tento obsahuje také kuřecí prsa, může skvěle alternovat klasický teplý oběd. Nechybí ani vejce ve formě volského oka. Vejce je téměř dokonalou surovinou, obsahuje totiž všechny vitaminy (kromě „céčka“) a rozmanité spektrum minerálů (např. železo, draslík, zinek, fosfor apod.). Aby byl sendvič voňavější, doplňuje ho vypečená slanina. Více barvy i živin dodají zase rajčata a ledový salát.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa zlehka prořízněte a naklepejte, aby maso bylo tenké. Potom ho osolte
  2. a opepřete.
  3. Kuřecí prsa opečte na pánvi s trochou oleje, aby bylo dostatečně propečené. Poté vypečte slaninu do křupava, a nakonec udělejte volská oka.
  4. Toustový chléb opečte z obou stran a z jedné strany každý plátek namažte majonézou.
  5. Při skládání sendviče potřebujete tři plátky toustového chleba vedle sebe. Na jeden plátek dejte kuřecí maso a ledový salát. Na druhý dejte plátky rajčat, slaninu a volské oko.
  6. Sendvič poté složte tak, že jednotlivé vrstvy dáte na sebe a zakončíte plátkem toustového chleba namazaným jen majonézou.
  7. Sendvič propíchněte čtyřmi špejlemi a rozřízněte.

PRIMA TIP: Čím lepší kvalita použitých surovin, tím lepší chuť! Nezapomeňte, že s výběrem potravin vám mohou pomoci značky kvality, jako je např. Klasa a Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty