Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sausage rolls z vepřového masa s karamelizovaným jablkem a tymiánem
Voňavé sausage rolls si zamilujete. Spojení dobrého masa a karamelizovaných jablek tvoří dokonalou kombinaci.
do 1 hodiny
8 ks porcí
Suroviny (8 ks porcí)
- Máslo 10 g
- Olivový olej 3 lžíce
- zelená jablka (třeba Granny Smith) pokrájená na 1cm kostičky 2 ks
- tmavý cukr 1 lžíce
- šalotka, najemno posekaná 4 ks
- česnek, velmi jemně posekaný 2 stroužky
- tymián, nadrobno nasekaný 3 lžíce
- hladkolistá petržel, najemno nasekaná 1 lžíce
- libové vepřové (např. plec), nahrubo pomleté 500 g
- Listové těsto 1 plát
- žloutek, prošlehaný 1 ks
- sůl a pepř 1 špetka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Na pánvi rozehřejte máslo a 1 lžíci olivového oleje, přidejte jablka a opékejte asi 4 minuty, než se začnou zbarvovat. Poprašte cukrem. Smažte ještě 10 minut, než směs začne karamelizovat. Mírně osolte, nechte vychladnout.
- Na jiné pánvi rozehřejte zbylý olej, přidejte šalotky a česnek, smažte 5 minut. Přimíchejte tymián a petržel. Nechte vychladnout.
- Smíchejte vepřové, jablka a šalotkovou směs. Osolte a opepřete podle chuti.
- Rozložte nebo rozválejte těsto na obdélník na mírně pomoučené pracovní ploše. Naneste na ni jako váleček polovinu masové směsi podél jedné dlouhé strany tak, aby zbyl asi 1cm volný okraj. Okraj potřete vejcem a těsto stáčejte velmi těsně podél masa. Když je zabalené, podélně ho odřízněte. Vzniklý válec překrojte na 4 kousky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Stejně pokračujte se zbylou, odkrojenou částí těsta a druhou polovinou masa. Hotové sausage rolls na plechu potřete vejcem a mírně posypte tymiánem.
- Pečte dozlatova asi 15–20 minut.
- Podávejte horké s tomatovým chutney nebo dobrým kečupem a nezapomeňte na studené pivo!
S kořením kolem světa
Možná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.
Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.