návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Salát z pečených cherry rajčátek

4 porce
do 30 minut
Salát z pečených cherry rajčátek
Salát z pečených cherry rajčátek Autor: Karolína domácí kuchařka
Tento salát se podává vlažný, ale nikdy ne horký. Tak, aby si rajčata udržela ještě trochu svého tepla, mozarella se od nich trošku zahřála, ale bylinky neztratily přílišným horkem křehkost.
Reklama

Ale i na bylinky bude mírné teplo rajčat působit dobře – krásně se rozvine jejich vůně. Tento salát je natolik výrazný a aromatický, že stačí k božské lehké večeři jen tak s bagetou nebo v lepším případě s domácími chlebovými palckami či foccaciou.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Rajčata opláchněte, osušte, zakapejte trochou oleje a dejte do trouby rozpálené na 220 °C (pokud používáte pinie, přidejte je k pečení, ale až na konci, na posledních pár minut s plátky česneku. Pozor ale, abyste česnek a pinie nespálily. Pečte celkem asi 15 minut, dokud rajčata nezačnou praskat (měknout). Poté je vyndejte z trouby a zatímco budou mírně chladnout, dejte do salátové mísy zbylý olej a vmíchejte do něj sůl. Pak vmíchněte mírně prochladlá rajčata a k nim i bazalku, rukolu a na sousta natrhanou mozzarellu. 
  2. Prima tip: salát můžete dochutit balzamikovým octem, ten prošlehejte do oleje nebo jím zakápněte již hotový salát či ho podávejte zvlášť, ať si každý poslouží podle chuti.
Reklama

Salát z pečených cherry rajčátek  Foto:

Salát z pečených cherry rajčátek, foto: Karolína, domácí kuchařka

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama