návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Salát z avokáda s tuňákem a rajčaty

2 porce
do 10 minut
Salát z avokáda s tuňákem a rajčaty
Salát z avokáda s tuňákem a rajčaty Autor: KitchenStory.cz
Avokádo nemá nijak zvlášť výraznou chuť, a proto je potřeba ho skloubit se správnými ingrediencemi. Je ovšem velice zdravé a plné spousty skvělých látek pro naše tělo. Je významným zdrojem zdravých tuků, draslíku a vitamínu E, kterého obsahuje nejvíce ze všech druhů ovoce.
Reklama

Připravili jsme pro vás salát z avokáda s rajčaty a tuňákem, který je naprosto ideální ke snídani. Dodá vám spoustu energie, abyste mohli začít další úspěšný den.

Reklama

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na co nejjemnější plátky. Protože chceme, aby měla jemnější chuť, je lepší ji trošku prosolit a chvíli nechat odležet na prkýnku. Nejenže ji ochutíte, ale ještě k tomu i změkne.
  2. Avokádo rozpulte, vyndejte z něj pecku a pomocí lžíce vydloubněte dužinu. Avokádo společně s rajčaty nakrájejte na přibližně stejně velké kostky a dejte je do misky společně s cibulí a tuňákem.
  3. Přidejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a čerstvě namletý pepř. Vše opravdu zlehka promíchejte, aby zůstaly zachovány všechny textury. Zralé avokádo je poměrně měkké a lehce se může stát, že ho rozdrtíte.
  4. Úplně nakonec nakrájejte čerstvý koriandr a přidejte na salát.

  5. Prima tipy: v Čechách se dají nejčastěji sehnat dva druhy avokáda – Hass a Fuerte, které jsou vzhledově poměrně daleko. Hass – je světově nejpěstovanější odrůdou. Jeho slupka je hrbolatá, často se mu přezdívá ropucha. Barva je povětšinou hněda až hnědo-fialová a tvarem připomíná spíše vejce. Fuerte je naopak zelené a má hladkou slupku. Tvarem se přibližuje spíše hrušce.
  6. Při nákupu avokáda dbejte na to, aby na slupce nebyla žádná příliš měkká místa a žádné tmavé skvrny. Zralé avokádo je na omak měkké, ale ne kašovité. Plody v obchodech bývají ve většině případů spíše tvrdé, a tedy nezralé. V tomto případě avokádo nechte dozrát doma asi 2–3 dny při pokojové teplotě. Pamatujte na to, že teplota skladování nesmí klesnout pod 10 °C, jinak vám avokádo začne zevnitř černat.
Reklama

Salát z avokáda s tuňákem a rajčaty Foto:

Salát z avokáda s tuňákem a rajčaty Foto: Salát z avokáda s tuňákem a rajčaty, Foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Chcete nahlédnout pod pokličku, jak vzniká web a časopis Prima FRESH? Sledujte nás na Instagramu :)

Fresh Instagram Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama