Suroviny
- majonéza 6 lžic
- jablka (nakrájená na kousky) 2 ks
- citronová šťáva 1 lžíce
- řapíkatý celer (nakrájený na kousky) 2 řapíky
- hroznové víno (červené) 1 hrst
- vlašské ořechy (opražené a nasekané) 1 hrst
- hlávkový salát (k podávání)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V míse, v níž budete salát podávat, prošlehejte majonézu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Přidejte nakrájená jablka, celer a případně rozpůlené kuličky vína. Vsypte ořechy a vše zlehka promíchejte.
- Chcete-li, rozložte salát na listy salátu a miskách nebo hlubokých talířích.
PRIMA TIP: V rámci zdravějšího stravování je dnes Waldorf salát často místo majonézy podáván s jogurtovou zálivkou. Použijte stejné množství jogurtu, vynechejte ale citronovou šťávu. Do jogurtu můžete přimíchat lžičku medu na vyvážení chuti.
Salát Waldorf – křupavý salát je symbolem New Yorku Zdroj: Marek Kučera