Salát Waldorf – křupavý salát je symbolem New Yorku

Moje hodnocení
2x

O jeho původu není pochyb, jeho autorem je Oscar Tschirky, vrchní hotelu Waldorf Astoria. Podnikavý původem Švýcar byl známou newyorskou postavou a ač nebyl kuchař, miloval vaření, byl vášnivým sběratelem receptů a vydal také kuchařky. Svěží a neobvyklý salát zřejmě vymyslel (roku 1893) sám, původně šlo o jednoduchou kombinaci červených jablek, řapíkatého celeru a majonézy. Později přibyly ještě opražené vlašské ořechy a často i hrozny.

4 porce
30 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse, v níž budete salát podávat, prošlehejte majonézu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
  2. Přidejte nakrájená jablka, celer a případně rozpůlené kuličky vína. Vsypte ořechy a vše zlehka promíchejte.
  3. Chcete-li, rozložte salát na listy salátu a miskách nebo hlubokých talířích.

PRIMA TIP: V rámci zdravějšího stravování je dnes Waldorf salát často místo majonézy podáván s jogurtovou zálivkou. Použijte stejné množství jogurtu, vynechejte ale citronovou šťávu. Do jogurtu můžete přimíchat lžičku medu na vyvážení chuti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty