Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát s dýní, rajčaty a fazolemi
Na jaře tak nějak přirozeně odlehčujeme, a to i v jídle. Tento salát vám plnohodnotně nahradí hlavní jídlo, je sytý a přesto vás vůbec nezatíží.
do 30 minut
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- velká dýně, oloupaná, s vybranými semínky, nakrájená na kostky 1 ks
- tvrdá rajčata, nakrájená na klínky 3 ks
- Olivový olej
- bílé fazole s černým očkem, uvařené a okapané 180 g
- ředkvičky, nakrájené na tenké plátky 4–5 ks
- řapíkatý celer, nakrájený na tenké plátky nebo julliene 1 stonek
- hladkolistá petrželka 30 g
- jarní cibulky, nakrájená na tenká kolečka 2 ks
- gorgonzola (podle chuti) 125 g
- balzamiko
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nakrájenou dýni a rajčata dejte na pečicí plech a pokapejte trochou olivového oleje. V předehřáté troubě je opékejte, dokud nebudou měkké a trochu připečené.
- Až budou dýně a rajčata vystydlé, posypte je jemně fazolemi, ředkvičkou, celerem, petrželkou a jarní cibulkou.
- Přidejte sýr, pokud máte chuť, a pokapejte olivovým olejem a balzamikem. Dochuťte podle libosti.