zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem
Autor: Vlado Kníž Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem

Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem

Hodnoceno: 0x
Blíží se léto, je čas odlehčit našim jídelníčkům. Ryba se zeleninou je zdravá a na trhu můžeme sehnat spoustu druhů. Zkuste netradiční variantu podle šéfa Zdeňka.
nad 2 hodiny
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Rajčata spařte, oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Zbytek vložte na pekáč vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete, ozdobte lístky tymiánu a rozmarýnu, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 100 stupňů. Nechte péct asi dvě hodiny.
  2. Mezitím si připravte marinádu: v misce smíchejte olej, petrželku, rozmarýn a nakrájený česnek. Vysušená rajčata přendejte na talíř a pokapejte je marinádou.
  3. Rybu vyfiletujte, očistěte a zbavte kůže. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte rybu z obou stran. Přidejte pár koleček cukety, kterou jste osolili a opepřili. Pak rybu i cuketu vyndejte stranou a k vypečené šťávě přidejte ještě kousek másla a pár kapek citronové šťávy.
  4. Cuketu a rajčata prokládejte na talíř, přidejte upečenou rybu, zalijte šťávou a pokapejte zbytkem marinády.

Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem Foto: Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem, Foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem

reklama