návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem

4 porce
nad 2 hodiny
Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem
Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem Autor: Vlado Kníž
Blíží se léto, je čas odlehčit našim jídelníčkům. Ryba se zeleninou je zdravá a na trhu můžeme sehnat spoustu druhů. Zkuste netradiční variantu podle šéfa Zdeňka.
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Rajčata spařte, oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Zbytek vložte na pekáč vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete, ozdobte lístky tymiánu a rozmarýnu, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 100 stupňů. Nechte péct asi dvě hodiny.
  2. Mezitím si připravte marinádu: v misce smíchejte olej, petrželku, rozmarýn a nakrájený česnek. Vysušená rajčata přendejte na talíř a pokapejte je marinádou.
  3. Rybu vyfiletujte, očistěte a zbavte kůže. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte rybu z obou stran. Přidejte pár koleček cukety, kterou jste osolili a opepřili. Pak rybu i cuketu vyndejte stranou a k vypečené šťávě přidejte ještě kousek másla a pár kapek citronové šťávy.
  4. Cuketu a rajčata prokládejte na talíř, přidejte upečenou rybu, zalijte šťávou a pokapejte zbytkem marinády.
Reklama

Ryba svatého petra s cuketou a rajčatovým konfitem Foto: Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem, Foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem
Ryba svatého Petra s cuketou a rajčatovým konfitem
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama