zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rozmarýnovo-mandarinková bábovka s kaštany
Autor: La Buchta Rozmarýnovo-mandarinková bábovka s kaštany

Rozmarýnovo-mandarinková bábovka s kaštany

Hodnoceno: 0x
Superkombinace surovin, nádherná vůně a chuť a přitom prajednoduchý postup zosobňují princip La Buchty. Máme pocit, že získáte novou stálici do moučníkového repertoáru.
do 1 hodiny
1 bábovka porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kůru a šťávu z mandarinek, rozmarýn a kaštany a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.
  2. Do vymazané a strouhankou vysypané formy na bábovku o objemu 1,2 litru vlijte těsto tak, aby sahalo asi do dvou třetin formy. Vložte do trouby a pečte asi 45 až 50 minut.

Rozmarýnovo-mandarinková bábovka s kaštany  Foto: Rozmarýnovo-mandarinková bábovka s kaštany , Foto: La Buchta

Kuchařka La Buchta – Cesta z jednoho těsta

La Buchta Foto:

Krásná nová kuchařka je výsledkem spolupráce tří kolegů a přátel, food stylistky Petry Frýdlové, designéra Vennyho Hladika a fotografky Johany Pošové.

Společně vytvořili už bezpočet projektů pro různé kulinární časopisy, ale koncept La Buchta je jejich prvním vlastním dílem, v němž se zcela odráží jejich estetické cítění a především snaha dokázat i těm, kdo nikdy nepekli, jak snadné to může být. Jako důkaz si zvolili jednoduché těsto, nejčastěji zvané piškotové, a dovedli ho k naprosté dokonalosti. Pomocí nejrůznějších náplní, obměn a drobných triků pak vytvořili více než 60 receptů, které uchvacují jak svou jednoduchostí, tak elegancí a krásou.

Design knihy, oproštěný od všech kudrlinek, pak podává pomocnou ruku nezkušeným i při vytváření vzhledu jednoduchých, ale zajímavých a pokaždé jiných moučníků, mezi nimiž najdete i několik slaných kousků.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

reklama