Najděte si recept
Na co máte chuť?

Řízečky z panenky v mandlovo-sezamové krustě
Vyzkoušejte k nedělnímu obědu řízky v novém kabátku. Místo vajíčka kokosové mléko, a strouhanku nahraďte kukuřičnými lupínky s mandlemi a sezamem. A nezapomeňte ani na neodolatelnou omáčku z manga!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Na řízečky:
- vepřová panenka nebo kuřecí prsa cca 600 g 1 ks
- Kukuřičné lupínky 2 hrnky
- mandlové lupínky 1 hrst
- sezamová semínka 1 lžíce
- Sůl 1 lžička
- kokosové mléko 200 ml
Na mangovou omáčku:
- zralé mango 1 ks
- čerstvý koriandr 1 hrst
- Sójová omáčka 1 lžíce
- šťáva z půlky citrónu
- kokosové mléko 1 dcl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejdříve v mixéru rozmixujte kukuřičné a mandlové lupínky, přidejte sezam a nasypte do větší misky, ve které budete obalovat.
- Maso si naklepejte, tak jak máte rádi, jak jste zvyklí. Každý kousek masa nejprve namočte v kokosovém mléku a potom obalte ve směsi kukuřičných lupínků, mandlí a sezamu. Dejte na plech, který lehce pokapejte olivovým a sezamovým olejem. Pečte na 190 stupňů asi 15 minut.
- Mezitím si připravte omáčku – do mixéru dejte všechny ingredience a rozmixujte dohladka. Omáčkou potom můžete zalít řízečky, nebo ji podávat vedle v mističce a kombinaci nechat na strávníkovi.
- Jako přílohu zkuste štouchané brambory s batáty, kde místo normální smetany a mléka použijte mandlové mléko, ale můžete zkusit třeba jasmínovou rýži.
Řízečky z panenky v mandlovo-sezamové krustě. Foto: Kuchařinka.cz
Seznamte se s Kuchařinkou
Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...
… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.