Suroviny
- chléb (kváskový chleba nakrájený na čtverce) 3–4 krajíce
- olivový olej
- rajčata (soudkovitá ) 12 ks
- mozzarella (natrhaná na malé kousky) 2–3 koule
- bobkový list (po délce přepůlený) 6 ks
- Bazalkové pesto 1 malá sklenička
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba potřete olivovým olejem a pokryjte jím dno zapékací formy. Formu vložte do trouby a nechte chleba péct (ne déle než 20 minut), zatímco připravujete rajčata.
- Každé rajče nakrojte v pravidelných intervalech, ale nedokrojte je, takže zůstane pohromadě. Do každého zářezu vložte plátek mozzarelly. Do středního zářezu vložte půlku bobkového listu.
- Rajčata postavte na chleba do formy a do zářezů naneste ještě trochu pesta. Zakapejte olivovým olejem, dobře osolte a opepřete. Pečte ještě 20 minut, až budou rajčata vláčná a propečená. Podávejte s chlebem, který krásně nasákne vypečenou šťávou.