návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rajčata à la Hasselback

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Rajčata à la Hasselback
Autor: Marek Kučera Rajčata à la Hasselback
Brambory Hasselback jsou známou položkou (poprvé byly podávány ve stejnojmenné stockholmské restauraci), ale připravit takhle rajčata je novinka. A tu musíte vyzkoušet!

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba potřete olivovým olejem a pokryjte jím dno zapékací formy. Formu vložte do trouby a nechte chleba péct (ne déle než 20 minut), zatímco připravujete rajčata.
  2. Každé rajče nakrojte v pravidelných intervalech, ale nedokrojte je, takže zůstane pohromadě. Do každého zářezu vložte plátek mozzarelly. Do středního zářezu vložte půlku bobkového listu.
  3. Rajčata postavte na chleba do formy a do zářezů naneste ještě trochu pesta. Zakapejte olivovým olejem, dobře osolte a opepřete. Pečte ještě 20 minut, až budou rajčata vláčná a propečená. Podávejte s chlebem, který krásně nasákne vypečenou šťávou.