Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pórkový koláč s houbami a slaninou

4 porce
do 1 hodiny
Pórkový koláč s houbami a slaninou
Pórkový koláč s houbami a slaninou Autor: isifa.com
Tento houbový koláč je jednodušší variací na francouzský quiche. Základem je totiž hotové listové těsto. Fantastická náplň plná chutí a vůní potěší především houbaře. Koláč je skvělý horký i za studena.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Těsto rozbalte na lehce pomoučeném povrchu. Vymastěte koláčovou formu o průměru 24 cm. Těsto rozložte na dno a stěny formy.
  2. Rozpusťte máslo a na něm opečte slaninu dokřupava, přidejte pórek a houby a restujte asi 5 minut, dokud nezměknou. Dejte stranou a nechte vychladnout.
  3. V misce prošlehejte mléko, vejce, sůl a pepř. Opatrně rozprostřete pórkovo-houbovou směs na těsto, poklaďte na tenké plátky nakrájenou mozzarellou a navrch přelijte mléčnou směsí.
  4. Koláč pečte v předehřáté troubě 20–25 minut nebo dokud nebude hotový.
  5. Podávejte se salátem.
Reklama

Prima tip: Mimo houbovou sezonu můžete místo hříbků použít velké hnědé žampiony.

Pórkový koláč s houbami a slaninou Foto: isifa.com

Pórkový koláč s houbami a slaninou, foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama