Emma Frischová

Pomazánka z uzeného lososa s bylinkami a kapary

Moje hodnocení
3x

Vyrážíte-li na prázdniny do Skandinávie nebo na Aljašku, nezapomeňte si prut, ať si můžete ulovit divokého lososa. A pokud se tak daleko nechystáte, kupte si uzeného lososa a připravte z něj lahodnou pomazánku s vůní ohně i moře. Skvěle chutná na topince nebo se zeleninou.

4 porce
10 minut
skandinávská

Suroviny

  • smetanový tavený sýr nebo zakysaná smetana 220 g
  • třtinový cukr (bílý jogurt) 3 lžíce
  • uzený losos 100 g
  • nadrobno nasekané čerstvé bylinky (např. estragon, tymián, oregano, bazalka, pažitka…) 2 lžíce
  • kapary 1 lžíce
  • najemno nastrouhaná citronová kůra 1 lžíce
  • čerstvě vymačkaná citronová šťáva 1 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Smetanový sýr nebo zakysanou smetanu promíchejte vidličkou s jogurtem.
  2. Uzeného lososa natrhejte vidličkou na menší kousky a vmíchejte k jogurtové směsi. Přidejte bylinky, kapary, citronovou kůru a šťávu a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

PRIMA TIP: Kapary jsou nerozvitá poupata keře kapary trnité, které se nakládají do soli, solného nálevu nebo kombinace soli a vinného octa. Mají jemně nakyslou zemitou chuť. Pokud jim neholdujete, vyměňte je za nadrobno nasekanou nakládanou okurku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Emma Frischová

Nakladatelství BETA

Originální, snadné a svěží recepty pro vaření pod širým nebem. Ať už jste venku v přírodě s rodinou nebo s přáteli, v této knize najdete tipy pro všechny příležitosti. Vaše výpravy za dobrodružstvím vám teď budou chutnat ještě lépe!

www.nakladatelstvibeta.cz


Přečtěte si také

Recepty