Suroviny
- zakysaná smetana (nebo smetanový tavený sýr ) 220 g
- bílý jogurt 3 lžíce
- uzený losos 100 g
- bylinky (nadrobno nasekané čerstvé bylinky (např. estragon, tymián, oregano, bazalka, pažitka…)) 2 lžíce
- kapary 1 lžíce
- citronová kůra (najemno nastrouhaná) 1 lžíce
- citronová šťáva (čerstvě vymačkaná ) 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Smetanový sýr nebo zakysanou smetanu promíchejte vidličkou s jogurtem.
- Uzeného lososa natrhejte vidličkou na menší kousky a vmíchejte k jogurtové směsi. Přidejte bylinky, kapary, citronovou kůru a šťávu a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
PRIMA TIP: Kapary jsou nerozvitá poupata keře kapary trnité, které se nakládají do soli, solného nálevu nebo kombinace soli a vinného octa. Mají jemně nakyslou zemitou chuť. Pokud jim neholdujete, vyměňte je za nadrobno nasekanou nakládanou okurku.