návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pomazánka z pečeného česneku

do 1,5 hodiny
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného česneku Autor: Pradobroty.cz
Česneková pomazánka z čerstvého česneku patří u nás k nejoblíbenějším. Ne každému ale dělá dobře a na večírcích nepotěší ani silná vůně. Zkuste to tentokrát trochu jinak a česnek dopředu upečte. Pečením se vytratí síla a štiplavost a česnek dostane nový rozměr.
Reklama

Jelikož je česnek před přípravou pomazánky potřeba upéct, je dobré ho dávat do trouby, když pečete něco slaného – maso, těstoviny, brambory, prostě cokoliv, čemu nebude vadit česnekové aroma. Česnek se peče hodinu, tak ať není trouba málo vytížená.

Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C).
  2. Česnek horzintálně přepůlte a každou půlku položte na alobal řezem nahoru. Osolte, opepřete, zakápněte asi půl lžící oleje, zabalte do balíčku (každou půlku česneku zvlášť) a vložte do trouby na cca 60 minut.
  3. Česnek nechte vychladnout, vybalte z alobalu a jednotlivé stroužky vydloubněte ven a rozetřete na prkýnku nožem na kašičku  – případné tuhé části odstraňte.
  4. Rozetřený česnek smíchejte s čerstvým sýrem a lžičkou tymiánu a podávejte s opečenou bagetkou, toastem nebo vekou.
Reklama

Pomazánka z pečeného česneku  Foto:

Pomazánka z pečeného česneku, foto: Pradobroty.cz

Pradobroty Foto:

Objevte Pradobroty!

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama