Suroviny
- vepřový bůček 600 g
Na marinádu
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 1 lžíce
- kmín 1 špetka
- sůl 1 špetka
- pepř
Postup přípravy
- Připravte si marinádu. V misce smíchejte utřený česnek, olivový olej, kmín, sůl a pepř. Bůček vložte do pekáče, pokrájejte kůži a do zářezů a na maso vetřete připravenou směs. Přikryjte fólií a na hodinu uložte do lednice.
- Předehřejte troubu na 150 ˚C.
- Podlijte maso 50 ml vody, přikryjte alobalem a vložte do trouby. Maso se bude pomalu péct přibližně 2 hodiny. Vyndejte bůček z pekáče, odřízněte z něj tučnou kůži, pokud chcete, a vraťte zpět do pekáče. Teplotu v troubě zvyšte na 220 ˚C.
- Zatímco se maso peče, připravte si směs na potírání. Marmeládu spolu s vínem zahřívejte v malém rendlíčku, než začne směs bublat a bude lepkavá.
- Takto připravenou směsí přelijte bůček a nezakrytý pečte dalších 15–20 minut, dokud nebude zlatohnědý. Nakrájejte na plátky a servírujte.