návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Polévka z červené řepy s balzamikovým octem

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 30 minut
Polévka z červené řepy s balzamikovým octem
Autor: Michal Šajmir Polévka z červené řepy s balzamikovým octem
Když řeknete polévka z řepy, napadne vás určitě boršč. Ale z řepy můžete připravit i skvělou bezmasou polévku, se specifickou sladkokyselou chutí, která skvěle pasuje k podzimu. Nechte si chutnat!

Postup

  1. Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.
  3. Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, přidejte tymián a balzamikový ocet. Dobře promíchejte a nechte ještě 2–3 minuty provařit.
  4. Na talíři přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou.

www.michalsajmir.com