Suroviny
- mořské řasy (wakame) 1 lžíce
- česnek 2–3 stroužky
- zázvor (o velikosti vlašského ořechu)
- sezamový olej 1 lžíce
- rybí vývar (dashi (prodává se granulovaný)) 600 ml
- pasta miso 2 lžičky
- sójová omáčka
- skleněné nudle 100 g
- mrkev 2 ks
- shiitake 100 g
- tofu (přírodní, tvrdé) 200 g
- koriandr (na ozdobu)
Postup přípravy
- V misce se studenou vodou nechte změknout řasy wakame, které se během pár minut rozvinou do čerstvého stavu.
- Oloupejte česnek a zázvor a nakrájejte najemno. Osmahněte na rozehřátém oleji a zalejte vývarem dashi a 400 ml vody. V polévce rozmíchejte pastu miso a dochuťte sójovou omáčkou.
- Skleněné nudle připravte podle návodu. Až nudle změknou, přeceďte je a nůžkami je nastříhejte na menší kousky.
- Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka, omyté cibulky na malé kroužky, řasy wakame na menší kousky, shitake na plátky a tofu na kostičky. Do polévky dejte nejprve mrkev a cibulky, po 5 minutách přidejte tofu, wakame a shitake. Nechte jen chvíli prohřát a servírujte. Do misky dejte skleněné nudle a zalijte je horkou polévkou. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem. Na stůl dejte sójovou omáčku k dochucení.
Vyzkoušejte jednoduchou polívku s tofu podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem
Kompletní recept najdete ZDE: Jednoduchá polévka s tofu podle Zdeňka Pohlreicha