návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu
Autor: isifa.com Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu
Typická japonská polévka je takový elixír mládí... Nebojte se neznámých surovin, všechny jsou už celkem snadno k sehnání a příprava polévky je s nimi hračka.

Postup

  1. V misce se studenou vodou nechte změknout řasy wakame, které se během pár minut rozvinou do čerstvého stavu.
  2. Oloupejte česnek a zázvor a nakrájejte najemno. Osmahněte na rozehřátém oleji a zalejte vývarem dashi a 400 ml vody. V polévce rozmíchejte pastu miso a dochuťte sójovou omáčkou.
  3. Skleněné nudle připravte podle návodu. Až nudle změknou, přeceďte je a nůžkami je nastříhejte na menší kousky.
  4. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka, omyté cibulky na malé kroužky, řasy wakame na menší kousky, shitake na plátky a tofu na kostičky. Do polévky dejte nejprve mrkev a cibulky, po 5 minutách přidejte tofu, wakame a shitake. Nechte jen chvíli prohřát a servírujte. Do misky dejte skleněné nudle a zalijte je horkou polévkou. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem. Na stůl dejte sójovou omáčku k dochucení.

Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu Foto: isifa.com

Polévka miso se skleněnými nudlemi a tofu, Foto: isifa.com