Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka Gaeng Tom Kha Gai

6–8 porcí
do 30 minut
Polévka Gaeng Tom Kha Gai
Polévka Gaeng Tom Kha Gai Autor: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ
Představujeme další recept podle mága asijské kuchyně – Jiřího Štifta. V tradiční thajské krémové polévce se snoubí chuť citronové trávy, galangalu a limetových listů. Vše podtrhuje čerstvá limetová šťáva, koriandr a rybí omáčka. A pikantnost dodá chilli.
Reklama

Vyzkoušejte i další Jirkovy recepty, které už jsme na Freshi představili:

Článek

Na návštěvě u Jiřího Štifta  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Na návštěvě u Jiřího Štifta

Byli jsme hosty Jiřího Štifta, jenž bezesporu patří k největším talentům české gastronomické scény. Jiří nás pozval do kuchyně restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental...

Recept

Tikka Masala  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Kuřecí tikka masala

Vyzkoušejte kuřecí tikka masala, která podle Jirky Štifta patří k nejpopulárnějším jídlům restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental Prague. Pečou ji tu podle tradice v...

Recept

Thajské nudle Pad Thai  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Thajské nudle Pad Thai podle Jiřího Štifta

Pad Thai – thajské rýžové nudle smažené s vejcem, krevetami, čerstvou jarní cibulkou a klíčky, dochucené pikantní sladkokyselou omáčkou jsou v podání Jiřího Štifta prostě...

Reklama

Postup

  1. Spodní část stonku citronové trávy odřízneme v délce asi 5 cm a rozdrtíme. Zbylou část nasekáme nahrubo.
  2. Do většího hrnce dáme dohromady kuřecí vývar, kokosové mléko, citronovou trávu, galangal, 5 limetových listů a společně vaříme 15 minut. Vývar provoněný ingrediencemi scedíme. Vrátíme na mírný plamen. Přidáme kuřecí maso, houbičky, zbylé limetové listy a takto vaříme asi 7 minut, dokud maso nezměkne. Vmícháme rybí omáčku a limetovou šťávou. Chuť by měla být příjemně slaná a kyselejší.
  3. Před podáváním přidáme čerstvý koriandr, jarní cibulku a chilli dle chuti.
Reklama

Polévka Gaeng Tom Kha Gai  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Polévka Gaeng Tom Kha Gai  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Polévka Gaeng Tom Kha Gai , Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

 

Převzato z blogu Thinkfood.cz

Když jídlo, tak ThinkFood.cz

Thinkfood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama