návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Polévka Gaeng Tom Kha Gai

6–8 porcí
do 30 minut
Polévka Gaeng Tom Kha Gai
Polévka Gaeng Tom Kha Gai Autor: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ
Představujeme další recept podle mága asijské kuchyně – Jiřího Štifta. V tradiční thajské krémové polévce se snoubí chuť citronové trávy, galangalu a limetových listů. Vše podtrhuje čerstvá limetová šťáva, koriandr a rybí omáčka. A pikantnost dodá chilli.
Reklama

Vyzkoušejte i další Jirkovy recepty, které už jsme na Freshi představili:

Článek

Na návštěvě u Jiřího Štifta  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Na návštěvě u Jiřího Štifta

Byli jsme hosty Jiřího Štifta, jenž bezesporu patří k největším talentům české gastronomické scény. Jiří nás pozval do kuchyně restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental...

Recept

Tikka Masala  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Kuřecí tikka masala

Vyzkoušejte kuřecí tikka masala, která podle Jirky Štifta patří k nejpopulárnějším jídlům restaurace Essensia hotelu Mandarin Oriental Prague. Pečou ji tu podle tradice v...

Recept

Thajské nudle Pad Thai  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Thajské nudle Pad Thai podle Jiřího Štifta

Pad Thai – thajské rýžové nudle smažené s vejcem, krevetami, čerstvou jarní cibulkou a klíčky, dochucené pikantní sladkokyselou omáčkou jsou v podání Jiřího Štifta prostě...

Reklama

Postup

  1. Spodní část stonku citronové trávy odřízneme v délce asi 5 cm a rozdrtíme. Zbylou část nasekáme nahrubo.
  2. Do většího hrnce dáme dohromady kuřecí vývar, kokosové mléko, citronovou trávu, galangal, 5 limetových listů a společně vaříme 15 minut. Vývar provoněný ingrediencemi scedíme. Vrátíme na mírný plamen. Přidáme kuřecí maso, houbičky, zbylé limetové listy a takto vaříme asi 7 minut, dokud maso nezměkne. Vmícháme rybí omáčku a limetovou šťávou. Chuť by měla být příjemně slaná a kyselejší.
  3. Před podáváním přidáme čerstvý koriandr, jarní cibulku a chilli dle chuti.
Reklama

Polévka Gaeng Tom Kha Gai  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Polévka Gaeng Tom Kha Gai  Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

Polévka Gaeng Tom Kha Gai , Foto: Kateřina Obrazová THINKFOOD.CZ

 

Převzato z blogu Thinkfood.cz

Když jídlo, tak ThinkFood.cz

Thinkfood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama