návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Poctivě uleželé olomoucké tvarůžky s hlívou ústřičnou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Poctivě uleželé olomoucké tvarůžky s hlívou ústřičnou
Autor: David Turecký pro Naložto Poctivě uleželé olomoucké tvarůžky s hlívou ústřičnou
Nebojte se oslav ve velkém stylu, díky této netradiční variaci na olomoucké tvarůžky oslníte nejednoho hosta a navíc se nemusíte obávat, že by vám díky tomu dobře uleželému sýru v oleji bylo druhý den ouvej.

Postup

  1. Očištěnou hlívu ústřičnou pokrájejte na drobné proužky. Oloupanou cibuli najemno. Nechte zpěnit na oleji, přidejte sójovou omáčku a pomalu duste. Odstavte z plotny a slijte případnou vydušenou tekutinu.
  2. Do vymyté sklenice s klipsem (objem 500 ml) střídavě vkládejte celé olomoucké tvarůžky, přidávejte pražená dýňová semínka, kmín, zasypte solí, pepřem. Nezapomínejte na hlívu ústřičnou, kterou vždy střídavě prokládejte. Když je sklenice skoro plná, zalijte olejem, aby byla směs ponořená. Nakonec zaklapněte.
  3. Nechte 2–3 dny uležet v chladu.

PRIMA TIP: Tyhle poctivky se nejlépe konzumují k vychlazenému pivu a domácí krekrům nebo chipsům.

Poctivě uleželé olomoucké tvarůžky s hlívou ústřičnou  Foto: Poctivě uleželé olomoucké tvarůžky s hlívou ústřičnou; foto: David Turecký pro Naložto

Tento recept se do knihy nevešel, ale přinášíme vám ho jako bonus! Další neodolatelné recepty do sklenice najdete v této nové kuchařce!

NALOŽ TO – KUJME PI(C)KLE V KUCHYNI

Naložto Foto:

Daniela Turecká

Vášni nakládání propadla před dvěma lety a od té doby plní sklenicemi se slanými chuťovkami spíže vlastní rodiny i přátel. Z původní záliby se časem vyvinul větší projekt s e-shopem vhodných sklenic a doplňků k nakládání a unikátní kuchařka Nalož to, která se jako jediná věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.

Daniela pracuje jako produkční a dekor stylistka při focení, a tak se na vzniku kuchařky podílela od začátku do konce, všechna jídla sama připravila i nazdobila na focení, kterého se ujal její manžel – známý fotograf jídla a osobností David Turecký. Z jejich společné vášně pro nakládané dobroty se zrodila kuchařka plná lahůdek ve skle, kterými potěšíte sebe, své blízké i přátele a které především poslouží jako perfektní dárky pro všechny příležitosti.

A pokud byste se náhodou rozhodli s nakládáním na chvíli přestat, Daniela vám ukáže, jak kreativně lze prázdné sklenice využít.

Vydává Došel karamel s. r. o., kniha stojí 299 Kč, více na www.naloz-to.cz