návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Poctivá dršťková polévka

Hodnoceno: 13x
4 porce
nad 2 hodiny
Poctivá dršťková polévka
Autor: Slepičárna blog Poctivá dršťková polévka
Dršťkovou polévku buď milujete, nebo nenávidíte. Tuto českou klasiku z jídelen koupíte v obchodech i jako polotovar. Nic se ovšem nevyrovná té domácí, která je zahuštěná především dršťkami a voní po majoránce.

Článek

Sedlácká bramboračka Foto:

Nejlepší recepty na oblíbené české a moravské tradiční polévky

Když dojde řeč na ryze české a moravské polévky, dají se rozdělit na dva hlavní tábory. Na jedné straně stojí masové vývary, v kterých jsme opravdoví mistři :) A na druhé...

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Hovězí dršťky pořádně propláchněte pod tekoucí vodou, přendejte je do hrnce a zalijte vodou.
  2. Přidejte dvě hrsti sušené majoránky, dršťky nebudou při vaření tolik cítit. Vařte 20 minut. Poté slijte dršťky, propláchněte je horkou vodou a opět je vložte do hrnce, zalijte vodou a přidejte už jen jednu hrst majoránky.
  3. Vařte dalších 20 minut. To opakujte ještě jednou. Po třetím propláchnutí vařte dršťky s hrstí majoránky doměkka, trvá to asi 2 hodiny.
  4. Uvařené dršťky sceďte, vývar si schovejte do polévky. Dršťky nechte vychladnout, pak je nakrájejte na menší proužky.
  5. Na sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte plátky česneku, zlehka orestujte a zaprašte hladkou moukou.
  6. Vše ještě orestujte, vmíchejte sladkou papriku a zalijte postupně za stálého míchání hovězím vývarem a nakonec vlijte vývar z drštěk.
  7. Dochuťte solí a pepřem a dvěma hrstmi sušené majoránky. Přidejte uvařené a nakrájené dršťky a vařte 30 minut. Podávejte s pečivem.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz