Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pikantní sýrový tarte s olivami a omáčkou z čerstvých rajčat s olivami

1 koláč porce
do 10 minut
Pikantní sýrový tarte s olivami a omáčkou z čerstvých rajčat s olivami
Pikantní sýrový tarte s olivami a omáčkou z čerstvých rajčat s olivami Autor: Vegetariánská kuchyně pro labužníky
Takové jídlo přímo naprogramuje letní náladu. Tarte s aromatickou omáčkou je jako stvořený pro zahradní party.
Reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Omáčka z čertsvých rajčat s olivami:

Reklama

Postup

  1. Mouku promíchejte se solí, pepřem, mletým rozmarýnem a 30 g sýra. Přidejte studené máslo nakrájené na kousky a prohněťte. Přitom postupně přidejte 2 lžíce studené vody. Těsto nejprve vytvarujte do koule, potom ji trochu stlačte (rychleji tak vychladne), zabalte do fólie a nechte odpočívat alespoň 30 minut v ledničce.
  2. Troubu zahřejte na 200 ˚C (horkovzdušnou na 180 ˚C). Formu na tarte vymažte máslem a vysypte strouhankou. Mezi dvěma kusy potravinové fólie vyválejte z těsta tenkou placku. Vyložte s ní formu na tarte, trochu povytáhněte okraje a několikrát propíchněte vidličkou. Povrch posypte sušenými luštěninami a naslepo pečte v troubě asi 10 minut.
  3. Mezitím odpeckujte olivy (olivy bez pecky nakrájejte na prstýnky). Opláchněte a osušte snítky tymiánu, sdrhněte lístky a nasekáme.
  4. Smíchejte vejce, crème fraîche a zbytek sýra, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem a kajenským pepřem. Teplotu v troubě snižte na 180 ˚C (horkovzdušná 160 ˚C).
  5. Předpečený tarte posypte olivami a polovinou tymiánu. Zbytek tymiánu vmíchejte do směsi vajec a sýra a nalijte na těsto ve formě. Tarte pečte dozlatova v horké troubě (uprostřed) přibližně 15–20 minut.
  6. Omáčka z čerstvých rajčat s olivami: Rajčata oloupejte škrabkou na rajčata nebo jinou ostrou škrabkou, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semenínka a pokrájejte na větší kousky. Piniová jádra nasucho opražte na pánvi do zlatohněda. Olivy odpeckujte a nahrubo nasekejte. Opláchněte a osušte bazalku, menší lístky dejte stranou, větší natrhejte na kousky. Oloupejte a nahrubo nasekejte česnek.
  7. Do mísy dejte rajčata, piniová jádra, olivy, bazalku i česnek a tyčovým mixérem lehce promixujte. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a harissou. Dejte asi na 30 minut chladit. Nakonec ještě ozdobte lístky bazalky
Reklama

Vegetariánská kuchyně pro labužníkyVegetariánská kuchyně pro labužníky

Bettina Matthaeiová

Více než 150 receptů pro vegetariány a vegany

S jednoduchými a zároveň rafinovanými vegetariánskými recepty můžete hýčkat nejen sami sebe, ale také hosty, kteří se rádi vzdají masa, nikoli však gurmánského požitku. Vedle více než 150 receptů – od předkrmů až po dezerty a nápoje –, z nichž je celá řada vhodná i pro vegany, obsahuje tato kniha také návrhy menu pro nejrůznější příležitosti, informace o zvláštním koření a tipy na dokonalé kombinace chutí a vůní.

Ikar • Překlad Milada Burianová • Fotografie Wolfgang Schardt • 1. vydání • Váz., 200 str. • Cena: 399 Kč

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama