Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami

4 porce
do 2 hodin
Pečený hřbet ze selátka s bylinkami
Pečený hřbet ze selátka s bylinkami Autor: Jezte česky
Pro milovníky masa tu máme opravdovou lahůdku. Hřbet ze selátka stačí jen doplnit česnekem a trochou bylinek, dát do trouby a za chvíli je dobrota hotová.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Hřbety ze selátka opláchněte, osušte, zbavte přebytečné kůže a přendejte do pekáče. Nožem nařízněte ze shora do mřížky.
  2. Nakrájejte česnek na tenké plátky a vložte je do jednotlivých rýh v mase. Osolte, opepřete a navrch ozdobte snítkami majoránky, tymiánu a estragonu.
  3. Přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 30 minut. Poté odklopte, podlijte troškou vody nebo vývaru a pečte doměkka dalších 30–40 minut.
  4. Prima tip: Podávejte se šťouchanými bramborami nebo bramborami na „loupačku“ a hlávkovým salátem.
Reklama

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami Foto: Jezte česky

Pečený hřbet ze selátka s bylinkami. Foto: Jezte česky

Jezte českyJEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama