Pečené mrkvičky s vajíčkovým salátem

Moje hodnocení
1x

Zkuste jednou místo chlebíčků překvapit hosty roztomilou kombinací croissantů či domácích rohlíků, v nichž se ukrývá starý známý vajíčkový salát. Celé věci hodně napomůže fakt, že rozválená těsta koupíte v každé sámošce. V rukou tak máte instantní hit!

4 porce
60 minut

Suroviny

  • hotové těsto, listové nebo croissantové, rozválené 1 balení
  • vejce na potření 1 ks

Salát

  • vejce uvařená natvrdo, oloupaná a nakrájená nadrobno 3–4 ks
  • kvalitní majonéza 3 lžíce
  • bílý, nejlépe smetanový jogurt 3 lžíce
  • nadrobno nakrájená cibulka nebo šalotka 1 ks
  • kyselá okurka, nadrobno nakrájená 1 ks
  • pažitka, nasekaná 1/2 svazku
  • případně nadrobno nakrájená šunka a/nebo nastrouhaný sýr
  • snítky kopru nebo petržele na ozdobu
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte vajíčkový salát. Majonézu a jogurt přidávejte tak, aby salát nebyl příliš řídký a nevytékal tak z kornoutků. Dejte stranou do chladu.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto po délce rozkrájejte na 6 stejně širokých pruhů. Každý pruh potřete rozšlehaným vajíčkem a stočte do válečku, který odspodu navinujte na kovové kornouty.
  3. Kornouty potřete rozšlehaným vejcem, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a upečte v předehřáté troubě dozlatova, trvá to tak 12 až 15 minut.

PRIMA TIP: Vajíčkové saláty jsou věcí osobní chuti a mohou se připravovat na desítky způsobů – tady je jen jedna z mnoha verzí. Pokud chcete být hodnověrní, ozdobte upečené „mrkvičky“ jejich chrástem – nevyniká sice výraznou chutí, ale rozhodně je jedlý, ve Francii například podávají opečené karotky i s chrástem jako přílohu. P.S.: A pokud to chcete dotáhnout do lehce kýčovité dokonalosti, přidejte do vajíčka k potírání kornoutků pár kapek oranžového jedlého barviva…

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty