návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečené mrkvičky s vajíčkovým salátem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Pečené mrkvičky s vajíčkovým salátem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Pečené mrkvičky s vajíčkovým salátem
Zkuste jednou místo chlebíčků překvapit hosty roztomilou kombinací croissantů či domácích rohlíků, v nichž se ukrývá starý známý vajíčkový salát. Celé věci hodně napomůže fakt, že rozválená těsta koupíte v každé sámošce. V rukou tak máte instantní hit!

Postup

  1. Nejprve si připravte vajíčkový salát. Majonézu a jogurt přidávejte tak, aby salát nebyl příliš řídký a nevytékal tak z kornoutků. Dejte stranou do chladu.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto po délce rozkrájejte na 6 stejně širokých pruhů. Každý pruh potřete rozšlehaným vajíčkem a stočte do válečku, který odspodu navinujte na kovové kornouty.
  3. Kornouty potřete rozšlehaným vejcem, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a upečte v předehřáté troubě dozlatova, trvá to tak 12 až 15 minut.

PRIMA TIP: Vajíčkové saláty jsou věcí osobní chuti a mohou se připravovat na desítky způsobů – tady je jen jedna z mnoha verzí. Pokud chcete být hodnověrní, ozdobte upečené „mrkvičky“ jejich chrástem – nevyniká sice výraznou chutí, ale rozhodně je jedlý, ve Francii například podávají opečené karotky i s chrástem jako přílohu. 
P.S.: A pokud to chcete dotáhnout do lehce kýčovité dokonalosti, přidejte do vajíčka k potírání kornoutků pár kapek oranžového jedlého barviva…

Pečené mrkvičky s vajíčkovým salátem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Pečené mrkvičky s vajíčkovým salátem