Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pečená zelenina s piniemi
Skvělá pečená zelenina je ideální přílohou ke grilovanému masu. Piniové oříšky navíc dodají na křupavosti.
do 1 hodiny
2 porce
Suroviny (2 porce)
- Olivový olej 2 lžíce
- červené špičaté papriky, nahrubo nakrájené 3 ks
- česnek, neoloupaný 4 celé stroužky
- malé cukety, na plátky 8 ks
- červená cibule, oloupaná, nakrájená na klínky a rozdělená na plátky 1 ks
- piniové oříšky 55 g
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Pekáček zakápněte olivovým olejem a rozehřejte v troubě po dobu asi 5 minut.
- Vložte papriky, česnek, cukety, cibuli a promíchejte, aby všechna zelenina byla lehce pokrytá olejem. Dochuťte solí, pepřem a pečte v troubě asi 30–40 minut.
- Mezitím opražte (za stálého obracení) piniové oříšky na pánvi, na středně vysokém plameni. Stačit budou asi 2–3 minuty, oříšky by měly být dozlatova.
- Zeleninu podávejte zasypanou piniemi a zakápnutou olivovým olejem.